Prikkelbaar of pijnlijk voor je menstruatie?

Tijdens je menstruatiecyclus maakt je lichaam verschillende hormonale veranderingen door, wat bij veel vrouwen gepaard gaat met lichamelijke en/of emotionele klachten. Voor veel vrouwen is het ervaren van symptomen zoals prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, pijnlijke borsten en vermoeidheid vlak voor hun menstruatie een bekend fenomeen. Deze symptomen staan bekend als het premenstrueel syndroom (PMS) en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Wat is PMS?

PMS, oftewel premenstrueel syndroom, verwijst naar een reeks fysieke en emotionele symptomen die zich kunnen voordoen in de dagen voorafgaand aan de menstruatie. Bijna 90% van de vrouwen ervaart deze PMS-klachten.

Wanneer je PMS ervaart, manifesteren de klachten zich elke maand in de dagen voorafgaand aan je menstruatie. De aard van de symptomen varieert per individu, maar ze omvatten vaak zowel fysieke als emotionele ongemakken. PMS-symptomen kunnen zo intens zijn dat ze je dagelijkse functioneren verstoren, waardoor je minder goed in staat bent om te presteren.

text-block-image-template--21327750594899__ss_text_block_pro_dH3fmL

Wat zijn veel voorkomende klachten tijdens de menstruatiecyclus?

Hoewel deze klachten van persoon tot persoon verschillen, zijn er enkele veelvoorkomende symptomen, die onderverdeeld kunnen worden in twee categoriën. Namelijk fysieke en mentale klachten.

Hoe kan je jouw hormonale balans tijdens de menstruatiecyclus ondersteunen?

Hoewel je hormonen tijdens je cyclus altijd in beweging zijn, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je hormoonhuishouding zoveel mogelijk in balans te houden:

1. Let goed op je voeding: Gezond eten met voldoende vezels, vitaminen en mineralen is belangrijk. Vermijd overmatige suikerinname en zorg voor voldoende hydratatie.

2. Blijf in beweging: Regelmatige lichaamsbeweging, vooral in de buitenlucht, kan endorfines vrijmaken en bijdragen aan een goede hormonale balans.

3. Zorg voor voldoende slaap: Gemiddeld hebben vrouwen zo'n acht uur slaap per nacht nodig.

4. Vermijd stress: Stress kan een negatieve invloed hebben op je hormonale balans, dus probeer stressvolle situaties te vermijden en ontspanningstechnieken toe te passen zoals meditatie en ademhalingsoefeningen.

5. Overweeg aanvullende supplementen: Supplementen zoals Pure Cycle kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde hormoonbalans en het verlichten van menstruatieklachten.

Customer Reviews

Based on 9 reviews
89%
(8)
11%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
J.W.
Hoop op regelmatige cyclus

Als recente stopper van hormonale anticonceptie, heb ik de afgelopen maanden gestreden met onregelmatige cyclusklachten. Na drie weken gebruik van pure cycle, zie ik volgende veranderingen. Mijn krampen zijn meer regelmatig geworden met spotting, wat ook te verwachten is na hormonale verstoring. Opvallend is de afname van acne en een verhoogd libido. Hoewel het nog vroeg is, biedt dit supplement hoop op verdere verbetering van mijn cyclus.

A
Anoniem
Aanrader!

Opmerkelijk minder last van hoofdpijn en vermoeidheid tijdens mijn menstruatie na enkele weken.

K
Kaat Verschuere
Het eerste effectieve hulpmiddel voor mij!

Nadat ik 2 jaar geleden de diagnose kreeg van endometriose heb ik verschillende hormonale behandelingen geprobeerd. Niks leverde het gewenste resultaat op.
Pure Cycle is voor mij een echte redding. Mijn krampen en opgeblazen gevoel zijn sterk verminderd alsook mijn gewicht ziet hier absoluut niet van af. Het maakt voor mij een positief verschil in mijn dagelijks leven. Ik raad het product zeker aan!

S
Sophie Vander Cruyssen
Ik ben fan!

Pure Cycle is voor mij de perfecte ondersteuning voor mijn hormonale balans. Het vermindert mijn opgeblazen gevoel aanzienlijk en zorgt voor een rustige en kalme gemoedstoestand. Dit product heeft echt een verschil gemaakt in mijn dagelijkse routine, zou het niet meer kunnen missen.