Jill Van der Biest - 8 augustus 2022

Summerblues? 5 signalen dat jij er mee kampt.

Voel je je neerslachtig in deze zomermaanden?

Mogelijk kamp je met SAD (seasonal affective disorder), een seizoensgebonden affectieve stoornis die vaak wordt geassocieerd met de wintermaanden. Maar ook de zomermaanden kunnen ons een deprimerend gevoel geven… Terwijl iedereen barbecuet in de tuin, het strand opzoekt of buiten wandelt, denk jij, wanneer is die zomer voorbij… Hoe herken je de signalen dat het om SAD gaat of heb je gewoon een dipje?

 We zetten de signalen en tips om ermee om te gaan op een rij :

1. Je hebt het gevoel dat de zon je energie opzuigt.
Hoewel de zon je energie niet letterlijk opzuigt, kan ze er wel voor zorgen dat je melatonineproductie vermindert. Melatonine is een hormoon dat een vitale rol speelt in je stemmingsregulatie. Een afname hiervan kan dus een leiden tot een gevoel van neerslachtigheid. Probeer de zon te vermijden, draag een zonnebril, draag een hoedje of paraplu en hou de zon buiten de woning. Geniet van de buitenlicht bij bewolkte periodes.

2. Moeite met slapen
Vreemd genoeg kan iemand met SAD zich overdag loom en vermoeid voelen maar ’s nachts moeilijk slaap vatten door een golf van overtollig energie. In dat geval kan je jezelf best de tijd geven om tot rust te komen. Stel een slaapritueel in door een uur voor het slapen de lichten te dimmen, geen smartphone of tablet meer te gebruiken en te lezen of te mediteren. Je hersenen zullen het ritueel herkennen als een teken dat het tijd is om naar bed te gaan.

3. Vaak humeurig
Ben je vaak chagrijnig en snel geïrriteerd? De zomerse temperaturen en luchtvochtigheid vragen een aanpassing van het lichaam en zorgen voor (mentale) vermoeidheid. Hoe het koel. Blijf op plaatsen met airco, hou een ventilator bij de hand, drink gekoelde drankjes en neem eens vaker een koude douche.

 4. Angstgevoelens
Angstgevoelens in de zomer kennen vele oorzaken. Om je angst te beperken plan je je activiteiten in functie van de zaken waarvan je weet dat ze angstig kunnen maken. Vermijd massa’s, ga naar kleinere events, ga later naar een feestje ipv te vroeg. Je kan niet alles vermijden in de zomermaar plan zoveel mogelijk situaties waarvan u weet dat ze je rust brengen.

5. Minder eetlust en tekort aan essentiële vitaminen en mineralen.
De zomerse stress kan onze hormonen in de war brengen en je hongergevoel verminderen. Desalniettemin, omdat je geen honger hebt wil dit niet zeggen dat je lichaam geen voedingsstoffen nodig heeft. Juist wanneer je lichaam en geest onder stress staat heeft het extra nood aan specifieke voedingsstoffen. We verbruiken immers meer magnesium, vitamines. Ook het serotoninegehalte, belangrijk voor ons geluksgevoel, gaat dalen.

De aanvulling met een kwalitatief voedingssupplement kan de klachten van een sombere stemming, vermoeidheid en spanning helpen milderen. 

Ondersteun je mentale energie met de kracht van planten

Ondersteun je stemming en mentale energie met de kracht van planten, vitaminen en mineralen.  Ze bieden de nodige bouwstoffen om weerstand te bieden aan stress, mentale vermoeidheid en een sombere stemming.

Mood Rise capsules bevatten niet alleen saffraan, ashwagandha en rhodiola van hoge kwaliteit. De formule werd ook aangevuld met magnesium, vitamine D3, foliumzuur en een complex van vitamine B's.

Deze natuurlijke, vegan formule werd samengesteld door experts en is geschikt voor langdurig gebruik.

Vitasonar Mood Rise - 60Vcaps -
Vitasonar Mood Rise - 60Vcaps -
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise

Mood Rise

$44.00

Safran / Ashwagandha / Rhodiola / Magnésium / Vitamine D3 / Complexe de Vitamines B

Cette composition a été développé par une équipe de scientifiques dédiée pour préparer un complément de qualité qui vous permettra de :

 • Garder une humeur positive
 • Contribuer à l'équilibre émotionnel
 • Réduire la fatigue professionelle
 • Rester concentrer plus facilement
 • Augmenter votre niveau d'énergie

  Conseil d'utilisation : 2 gélules à avaler avec un verre d'eau le matin, de préférence à jeun.

  Chez Vitasonar, nous privilégions la production locale. Ainsi, notre ingrédient principal; le safran est produit en France pour satisfaire nos critères de qualité.


  Aanbiedingen

  Mood Rise - Cure 2 mois

  $79.00
  $88.00
  Mood Rise - duo - 120 vcaps
  Mood Rise - duo - 120 vcaps
  Mood Rise - 60 vcaps - box and bottle
  Mood Rise - 60 vcaps - bottle

  Mood Rise - Cure 3 mois

  $105.00
  $131.00
  Mood Rise - triopack - 180 vcaps
  Mood Rise - triopack - 180 vcaps
  Mood rise - 60 vcaps - bottle
  Mood Rise - vegetale capsule
  Mood Rise - box and bottle

  Waarom  Vitasonar?

  Onze supplementen bevatten geen dierlijke producten. 

  Onze supplementen maken gebruik van gecertificeerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. 

  Onze supplementen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen GMO's , gluten of artificiële kleurstoffen.