Jill Van der Biest - 3 november 2021

Winterblues? Pak het natuurlijk aan!

D e winterblues kan hardnekkig toeslaan in de koude en donkere maanden. Ieder van ons voelt zich wel eens somber, neerslachtig en angstig in die periode. Vaak ligt de uiteindelijke oorzaak aan een gebrek aan serotonine, ook wel  'gelukshormoon' genoemd. Deze neurotransmitter speelt een grote rol in jouw gemoedstoestand. Het geeft een signaal van geluksgevoelens en welbevinden door aan je hersenen. Hierdoor voel je je zelfverzekerd, ben je sociaal en heb je een gezonde eetlust. Doordat het ook helpt om goed te kunnen slapen, heeft het ook een invloed heeft op je concentratie en geheugen.

Een tekort aan serotonine kan leiden tot :

 • angstige, neerslachtig of depressieve gevoelens
 • prikkelbaarheid of agressief gedrag
 • slaapproblemen en vermoeidheid
 • impulsiviteit
 • misselijkheid en spijsverteringsproblemen
 • hunkeren naar snoep en koolhydraatrijk voedsel

Hoe kan jij jouw serotonine niveau op peil houden? 

Ons lichaam maakt serotonine zelf aan.

Dat is goed nieuws want je hebt dus zelf invloed op de aanmaak van de serotonine in je lijf. De aanmaak productie wordt verstoord of afgeremd door stress en/of slaaptekort. Gezonde voeding, voldoende beweging en zonlicht daarentegen zijn essentieel om om je serotonine-niveau op peil te houden. Een puur, gebalanceerd en gevarieerd dieet met veel eiwitten, vitamine B3 en magnesium is dé manier voor een langdurig, gelukkig gevoel.

Voel jij - ondanks deze tips- toch dat je uit balans raakt? Dan kunnen supplementen met natuurlijke planten en vitaminen helpen om jouw serotonine-gehalte een boost te geven.

Natuurlijke serotonine boosters:

Saffraan

Studies toonden aan dat het gebruik van saffraan effectief werkt ter verbetering van de algehele gemoedstoestand. Het bevordert het emotioneel evenwicht en vermindert angstige en neerslachtige gevoelens.

Het wordt aangenomen dat saffraan het verbruik van serotonine vertraagd waardoor serotonine langer in onze hersenen aanwezig blijft. Hierbij is het heel belangrijk dat de actieve ingrediënten in het saffraan-extract, namelijk safranal en crocine in een voldoende hoog percentage aanwezig zijn. Doordat saffraan je humeur verbetert en angstklachten vermindert, kan saffraan ook helpen bij de behandeling van een lichte tot matige depressie en burn-out. Reeds verschillende onderzoeken bevestigen de effectiviteit van saffraan als natuurlijk anti-depressivum.

Daarom wordt saffraan ook wel de 'mood booster' genoemd. 

Ashwagandha

Ashwagandha of Indische Ginseng werkt in op de serotonine-spiegel maar is ook gekend voor zijn stress-hormoon verlagend eigenschappen. Cortisol is een stresshormoon dat geproduceerd wordt door de bijnieren tijdens stressvolle situaties. Ashwagandha zal de productie van dit hormoon afremmen. Doordat het stress-systeem op die manier in gereguleerd wordt, zal ook het serontonine-peil in balans blijven.

Stress is de mood-killer bij uitstek. Wie last heeft van stress voelt zich ongelukkig en snel geïrriteerd. Ashwagandha brengt je tot rust en maakt je weerbaarder voor fysieke en mentale stress.

Rhodiola

Rhodiola rosea bestrijdt vermoeidheid en futloosheid en stimuleert je uithoudingsvermogen zodat je goed kan presteren op je werk en tijdens het sporten. 

 Deze plant wordt dan ook een adaptogeen genoemd. Dit betekent dat de plant eigenschappen bevat die ervoor zorgen dat jouw lichaam en geest zich makkelijker kunnen aanpassen aan extreme situaties van fysieke en mentale stress. Deze eigenschappen hebben zowel een positieve invloed op je dopamine als op je serotonine-niveau

Ontdek het nu zelf.

Ervaar nu zelf hoe deze planten je serotonine-peil verhogen.

Mood Rise
capsules bevatten saffraan, ashwagandha en rhodiola van hoge kwaliteit.

Bovendien aangevuld met magnesium, vitamine D3, foliumzuur en een complex van vitamine B's.

Mood Rise is 100% natuurlijk, vegan, glutenvrij en vrij artificiële kleur-en vulstofffen

Vitasonar Mood Rise - 60Vcaps -
Vitasonar Mood Rise - 60Vcaps -
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln
MoodRise 60 V-Kapseln

MoodRise 60 V-Kapseln

€39,90

MoodRise ist ein 100% natürlicher Stimmungsaufheller aus Safran-Extrakt, Ashwagandha, Rhodiola, Magnesium, Vitamin D3 und einem Vitamin-B-Komplex.

 • trägt zu einer positiven Gemütsverfassung bei
 • fördert das emotionale Gleichgewicht
 • trägt zur Verringerung von emotionalem Stress bei sowie zur Linderung von Müdigkeitserscheinungen durch starke berufliche Belastung
 • trägt zu einer normalen geistigen Leistungsfähigkeit bei und fördert die Konzentration
 • verhilft zu mehr Energie, unterstützt die körperliche Leistungsfähigkeit und das Durchhaltevermögen.

Anwendung: 2 Kapseln morgens

Aanbiedingen

MoodRise - 2 Monate - 120 V-Caps

€71,90
€79,80
Mood Rise - duo - 120 vcaps
Mood Rise - duo - 120 vcaps
Mood Rise - 60 vcaps - box and bottle
Mood Rise - 60 vcaps - bottle

MoodRise - 3 Monate - 180 V-caps

€95,70
€119,70
Mood Rise - triopack - 180 vcaps
Mood Rise - triopack - 180 vcaps
Mood rise - 60 vcaps - bottle
Mood Rise - vegetale capsule
Mood Rise - box and bottle