Jill Van der Biest - 17 maart 2023

Menopauze en metabooL-syndroom. Wat is de link?

Metabool syndroom is geen ziekte op zichzelf, maar een combinatie van verschillende gezondheidsproblemen. De criteria voor het metabool syndroom zijn onder andere: hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, overtollig vet rond de taille, lage niveaus van "goede" cholesterol (HDL) en hoge niveaus van triglyceriden in het bloed. Klachten die ook vaak tijdens de menopauze de kop opsteken.

Er is een sterke link tussen metabool syndroom en de menopauze bij vrouwen. De menopauze is een natuurlijke overgangsperiode in het leven van een vrouw waarbij de menstruatiecyclus stopt en de productie van vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen afneemt.

Oestrogeen speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de stofwisseling en het behoud van een gezond gewicht. Naarmate de oestrogeenproductie afneemt tijdens de menopauze, kan dit leiden tot veranderingen in de lichaamssamenstelling en een verhoogd risico op metabool syndroom, waaronder gewichtstoename, verhoogde bloeddruk, verhoogde bloedsuikerspiegel en verhoogde triglycerideniveaus.

Bovendien kan de afname van oestrogeen ook leiden tot een afname van de insulinegevoeligheid, waardoor het lichaam minder effectief wordt in het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van type 2 diabetes, dat vaak samengaat met metabool syndroom.

Hoe metabool-syndroom aanpakken?

Om metabool syndroom tijdens de menopauze te voorkomen of te verminderen, wordt aangeraden om een gezonde levensstijl te handhaven, waaronder regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en het vermijden van risicofactoren zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Bovendien kan hormoonvervangende therapie (HRT) helpen bij het beheersen van de symptomen van de menopauze en het risico op metabool syndroom verminderen, maar dit moet worden besproken met een arts vanwege de mogelijke risico's en bijwerkingen

Een natuurlijke aanpak bij eerste signalen heeft vele voordelen. Zo kunnen specifieke planten-extracten bijdragen tot een betere gewichtscontrole, een optimale bloeddruk  en een bloedsuikerspiegel in balans. Dit laat toe om op lange termijn te werken zonder ongewenste bijwerkingen.

Welke planten-extracten helpen bij metabool syndroom:

Hibiscus

Hibiscus: Hibiscus is een bloem die vol zit met antioxidanten en vitamines, waaronder vitamine C en anthocyanen. Deze stoffen kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het ondersteunen van een gezonde stofwisseling, waardoor het gemakkelijker wordt om gewicht te verliezen.

Citroenverbena

Citroenverbena is bekend om zijn frisse, citrusachtige smaak en is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder kalium en magnesium. Deze stoffen helpen bij het reguleren van het hongergevoel en kunnen helpen bij het beheersen van de eetlust, waardoor het gemakkelijker wordt om gewicht te verliezen.

Banaba

Banaba biedt veel voordelen voor gewichtscontrole, waaronder het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verminderen van het hongergevoel, het verhogen van de verbranding en het verbeteren van de spijsvertering. Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw gewicht te beheersen, dan is Banaba een uitstekende keuze.

Ontdek nu de werking met Burn Well op basis van deze planten-extracten.

Met Burn Well van Vitasonar heb je toegang tot een unieke formule die deze 3 planten-extracten combineert.

Daarnaast bevat Burn Well ook Chroom. Burn Well maakt gebruik van gestandaardiseerde extracten. Hierdoor ben je verzekerd dat de actieve stoffen van de plantenextracten in hoge mate aanwezig zijn en je een duidelijk effect zal voelen.

Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well
Burn Well

Burn Well

$44.00

Burn Well kombiniert natürliche Stoffwechselanreger wie Hibiskus, Zitronenverbene und Banaba mit Chrom, um eine gesunde Gewichtskontrolle zu fördern. Dein natürlicher Helfer, um deine Ziele beim Gewichtsmanagement zu unterstützen.

  • Unterstützt die Gewichtskontrolle
  • Trägt zu einem normalen Stoffwechsel bei
  • Trägt zu einem normalen Blutzuckerspiegel bei

Burn Well enthält Metabolaid, einen klinisch getesteten Inhaltsstoff, der Hibiskus und Zitronenverbene kombiniert.

View Details